سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بررسی تاثیر سبک های دلبستگی در طرح واره های ناسازگار اولیه در بی

بررسی تاثیر سبک های دلبستگی در طرح واره های ناسازگار اولیه در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور

بررسی تاثیر سبک های دلبستگی در طرح واره های ناسازگار اولیه در بین دانشجویان دانشگاه پیام نوردسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 493 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 111

پایان نامه کارشناسی ارشد بررسی تاثیر سبک های دلبستگی در طرح واره های ناسازگار اولیه در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور چکیده هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر سبک دلبستگی بر طرح واره ناسازگار اولیه در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد سراب می باشد جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان دانشگاه دانشگاه پیام نور سراب که در سال 1393 مش

قیمت فایل فقط 20,000 تومان

خرید

پایان نامه کارشناسی ارشد

بررسی تاثیر سبک های دلبستگی در طرح واره های ناسازگار اولیه در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور 

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر سبک دلبستگی بر طرح واره ناسازگار اولیه در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد سراب می باشد. جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان دانشگاه دانشگاه پیام نور سراب که در سال 1393 مشغول تحصیل هستند . نمونه آماری پژوهش حاضر شامل 90 نفر از دانشجویان که بصورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند . روش تحقیق حاضر از نوع همبستگی است.ابزار مورد استفاده از پژوهش پرسشنامه دلبستگی کولینز و رید، نسخه کوتاه پرسشنامه طرحواره یانگ، در این تحقیق برای توصیف داده ها از روش آمار توصیفی یعنی فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار استفاده شده است و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شده است. در بررسی رابطه بین طرح واره ناسازگار  با سبک دلبستگی در بین دانشجویان بدست آمد طرح واره ناسازگار  و سبک دلبستگی دانشجویان رابطه مثبت وجود دارد.یعنی با بالارفتن نمرات طرح واره ناسازگار  نمرات افراد بیشتر به سوی سبک دلبستگی ایمن سوق یافته است .در بررسی رابطه بین کیفیت زندگی با سبک دلبستگی ایمن در بین دانشجویان بدست آمد بین طرح واره ناسازگار و سبک دلبستگی ایمن رابطه معناداری وجود دارد و بین طرح واره ناسازگار و سبک دلبستگی ایمن دانشجویان رابطه مثبت وجود دارد.

 

کلید واژه: سبک های دلبستگی- طرح واره های ناسازگار اولیه

 

 

مقدمه

طرحواره های ناسازگار اولیه یعنی موضوعات ثابت و دراز مدتی که در دوران کودکی به وجود می آیند به زندگی بزرگسالی راه می یابد و تا حد زیادی ناکارآمدند، این طرحواره ها الگوهایی برای پردازش تجارب بعدی محسوب می شوند طرحواره های نازسازگار اولیه برای اثبات یا تایید تجارب کودکی عمل می کنند و به نشانه های بالینی نظیر اضطراب، افسردگی و اختلالات شخصیت، تنهایی به دلیل روابط بین فردی مخرب و سوء مصرف الکل و مواد مخدر، پر اشتهایی یا زخم معده منجر می شوند (گرین هاوس، کولنیزو شاو، 2003؛ سلیگمن، شولمن و ترایون، 2007). پردازش طرحواره ای به راحتی و بدون اینکه نیازمند توجه از سوی بیمار باشد صورت می گیرند و حالتی خود آیند دارد (صاحبی، حمیدپور، 1383) طرحواره های ناسازگار اولیه در تعامل خلق و خوی فطری کودک با تجارب ناکارآمد او با والدین، خواهر و برادرها، همسالان در طی سال های اولیه زندگی بوجود می آیند( دیده روشن 1388). یانگ (1999) بر این باور است که طرحواره ای ناسازگار در افراد به تجربه رویدادهایی منفی در زندگی منجر می شود و حضور چنین رویدادهایی در زندگی شخص باعث احساس فشار روانی بیش از حد می شود. کسانی که از طرحواره های ناسازگار به طور افراطی استفاده می کنند، تحت تاثیر حوادث منفی زندگی قرار می گیرند (مک کالوگ، بلا، کیل پاتریک و جانسون، 2001).

 

 

 

 

فهرست مطالب

فصل اول

مقدمه     1

بیان مسأله            2

ضرورت اهمیت تحقیق        5

اهداف پژوهش:      6

هدف کلی :           6

اهداف جزئی         6

تعریف نظری و عملیاتی متغیرهای پژوهش        7

سبک دلبستکی      7

طرحواره های ناسازگار اولیه 8

فصل دوم :پیشینه پژوهش

طرح‌واره‌های ناسازگار اوّلیه  11

تاریخچ? ساز? طرح‌واره        11

تعریف طرحواره    13

- تعریف طرحواره از نظر یانگ         13

- ویژگی‌هایی طرحواره‌های غیرانطباقی اولیه:     13

ریشه‌های تحولی طرح‌واره‌ها  17

تجارب اولی? زندگی 18

خلق‌وخوی هیجانی  21

حوزه‌های طرح‌واره و طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه            22

حوز? دوم: خودگردانی و عملکرد مختل 24

حوز? سوم: محدودیت‌های مختل          26

حوز? چهارم: دیگر جهت‌مندی            27

حوز? پنجم: گوش به زنگی بیش از حد و بازداری 29

عملکردهای طرح‌واره          31

تسلیم طرح‌واره      32

اجتناب طرح‌واره    32

جبران افراطی طرح‌واره       33

پاسخهای مقابله‌ای   35

ذهنیت‌های طرح‌واره‌ای        35

ده ذهنیت طرح‌واره‌ای          36

مراحل طرحواره درمانی       38

هدف تصویرسازی ذهنی در سنجش     40

مرحله ی سنجش و آموزش    40

تحقیقات انجام گرفته در خصوص طرحواره‌های ناسازگار اولیه          46

سبک دلبستگی      53

تعریف دلبستگی     55

انواع سبک های دلبستگی در بزرگسالان            58

نگرش ها و باور های مربوط به دلبستگی           59

مفروضه‌های اساسی نظریه دلبستگی    60

ارتباط نظریه دلبستگی با نظریات دیگر 62

نظریه روان تحلیل گری       62

نظریه رفتار گرایی 64

دیدگاه کردار شناسی 65

پژوهش‌های هارلو   67

دلبستگی و آسیب شناسی روانی           68

نظریه درمانی دلبستگی        68

نتایج پژوهش سبک دلبستگی  69

فصل سوم : روش پژوهش

روش پژوهش        78

جامعه آماری         78

نمونه های آماری و روش نمونه گیری  78

روش جمع آوری اطلاعات    78

ابزار های پژوهش  79

پرسشنامه دلبستگی کولینز و رید RAAS (1990)  79

نسخه کوتاه پرسشنامه طرحواره یانگ (YSQ-SF):            80

روش تجزیه و تحلیل داده ها:  81

فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها

الف)یافته جمعیت شناختی     83

ب)یافته های توصیفی          86

یافته های مربوط به فرضیه ها           88

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری 93

محدودیت های پژوهش         95

پیشنهادات            96

منابع      97

 

 

قیمت فایل فقط 20,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی تاثیر سبک های دلبستگی در طرح واره های ناسازگار اولیه در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور , پایان نامه کارشناسی ارشد بررسی تاثیر سبک های دلبستگی در طرح واره های ناسازگار اولیه در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور , بررسی تاثیر سبک های دلبستگی , بررسی تاثیر سبک های دلبستگی در طرح واره های ناسازگار اولیه


» نظر

بررسی اثر بخشی درمان فراشناختی در کاهش افسردگی و اضطراب بیماران

بررسی اثر بخشی درمان فراشناختی در کاهش افسردگی و اضطراب بیماران دیابتی

بررسی اثر بخشی درمان فراشناختی در کاهش افسردگی و اضطراب بیماران دیابتیدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: word
حجم فایل: 1019 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 98

پایان نامه بررسی اثر بخشی درمان فراشناختی در کاهش افسردگی و اضطراب بیماران دیابتی مقدمه افسردگی، اضطراب، احساس ضعف، احساس ناراحتی و از جمله علائم روان شناختی هستند که در بسیاری از بیماری های جسمی علی الخصوص در بیماری های صعب العلاج از جمله سرطان بیماری های قلبی مزمن، دیابت و مشاهده می شود

قیمت فایل فقط 15,000 تومان

خرید

پایان نامه بررسی اثر بخشی درمان فراشناختی در کاهش افسردگی و اضطراب بیماران دیابتی

مقدمه

افسردگی، اضطراب، احساس ضعف، احساس ناراحتی و ... از جمله علائم روان شناختی هستند که در بسیاری از بیماری های جسمی علی الخصوص در بیماری های صعب العلاج از جمله سرطان بیماری های قلبی مزمن، دیابت و ... مشاهده می شود.

یکی از بیماری های که به سرعت در حال شیوع است، بیماری دیابت می باشد. بیماری دیابت علاوه بر علائم فیزیکی با علائم روان شناختی مثل افسردگی، اضطراب، احساس ناراحتی، ترس های خودبیمار انگارانه همراه است(بیل 1973)

معمولاً بیماران دیابتی بسیار حساس بوده و واکنش های افراطی به استرس نشان می دهند. دیابت می تواند معضلات روانی و جسمانی زیادی به همراه داشته باشد مانند: اختلالات قلبی، کوری، از دست دادن اشتها، خستگی مفرط، افسردگی، اضطراب، اعمال شناختی، هذیان ها و توهم های گاه به گاه (فصلنامه اندیشه و رفتار شماره (3 ص 20).

بنابراین در کنار درمان عوارض جسمی، درمان یا کاهش علائم روان شناختی این بیماران نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

هدف اصلی این پژوهش بررسی اثربخشی درمان فراشناختی بر کاهش افسردگی و اضطراب بیماران دیابتی است.

 

 

بیان مسئله:

طبق آمار جمعیتی آمریکا در سال 2000، میزان شیوع دیابت  در بالغین در هر دو جنس مشابه است و 17 میلیون نفر به این بیماری مبتلا می باشند.

دیابت ششمین علت شایع مرگ ناشی از بیماری در آمریکا می باشد و مسئول قریب به 18% از موارد مرگ و میر در گروه سنی بالای 25 سال است و شایع ترین علت بیماری کلیوی انتهای و موارد جدید نابینایی و کوری بالغین می باشد. بیماری قلبی – عروقی علت اصلی مرگ ناشی از دیابت است و در بیماران مبتلا به دیابت 2 تا 5 برابر شایع تر از جمعیت عمومی می باشد.(کاسیل و اندرویل ،2004).

دو گروه عمده دیابت به عنوان II , I نامگذاری شده اند.

نوع I: در نتیجه تخریب خود ایمنی سلول های بتای جزیره ای پانکراس رخ می دهد که منجر به کمبود انسولین می گردد.

نوع II: شامل گروه ناهمگونی از اختلالات است که معمولاً با درجات متفاوتی از مقاومت به انسولین، اختلال ترشح انسولین، افزایش تولید گلوکز مشخص می شود (کاسیل و اندرویل 2004).

دیابت نوع I در سنین زیر 30 سال به ویژه در نوجوانان 11 تا 13 سال شایع است. البته دیابت نوع اول ممکن است در هر سنی و حتی در سنین سالخوردگی ایجاد شود، ولی نادر است. 

دیابت نوع دوم، که به دیابت غیر وابسته به انسولین نیز نامیده می شود.

غالباً در افراد بالای 40 سال پدید می آید. پنجاه تا نود درصد مبتلایان به دیابت نوع دوم، چاق هستند و دچار اضافه وزن می باشند.(کاسیل و اندرویل،2004).

تحقیقات علت شناسی روی دیابت به مسائل ژنتیکی و زمینه ایمنی شناختی اشاره دارند (برونر،به نقل از دیده ور،1378).هر گونه فشار جسمی، به ویژه عفونت و ضربه، می توانند باعث شروع یا تشدید دیابت شود. این بیماری در سنین کهولت شایع تر است اما همه اینها فقط یک روی سکه است، روی دیگر سکه عوامل روان شناختی است. تغییرات هیجانی و شرایط زیانبار زندگی، ناکامی های شدید و ضایعات خانوادگی می توانند در علت شناسی سهیم باشند(هولمز 1986).

در بیماران دیابتی علائم روان شناختی مثل افسردگی، احساس ناراحتی، ترس های خود بیمارانگارانه و اضطراب همراه است. طبق بسیاری از مطالعات انجام یافته بیماران دیابتی در اکثر جوامع دچار مرگ زودرس می شوند حداکثر این بیماران پیشینه ای از افسردگی و نگرشهای خود بیمارانگارانه دارند (بیل 1973 به نقل از حضوری و حسنعلی زاده 1384).

اگرچه بیماریهای مزمن با افزایش شیوع افسردگی همراه است اما در مورد بیماران دیابتی این مساله 3 برابر شایع تر است و شیوع افسردگی در این بیماران 3/61 درصد می باشد (زینیتو، کارویل، 2002). این میزان در مطالعات انجام شده در ایران در گروه بیماران دیابتی نوع 2 تا 1/84 درصد گزارش شده است( بهنام و همکاران، 1384)

اولین متغیر وابسته در این پژوهش افسردگی می باشد، افسردگی مرضی به قدری شایع است که سرماخوردگی لقب گرفته است (سلیگمن، 1975 به نقل از حضوری، 1389) در هر مقطع معینی از زمان 20-15 درصد بزرگسالان، در سطح قابل توجهی، از نشانه های افسردگی رنج می برند. افسردگی در مفهوم مرضی خود، با خلق پایین و گذرایی که اکثر مردم در واکنش بهنجار نسبت به فقدان، از خودشان می دهند و بسیاری از جنبه های کارکرد آن ها را بر اثر آن دچار اشکال می شود، کاملاً فرق دارد.

قیمت فایل فقط 15,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی اثر بخشی درمان فراشناختی در کاهش افسردگی و اضطراب بیماران دیابتی , پایان نامه بررسی اثر بخشی درمان فراشناختی در کاهش افسردگی و اضطراب بیماران دیابتی , بررسی اثر بخشی درمان فراشناختی , بررسی اثر بخشی درمان فراشناختی در کاهش افسردگی


» نظر

بررسی اضطراب امتحان و عزت نفس با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر

بررسی اضطراب امتحان و عزت نفس با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی

بررسی اضطراب امتحان و عزت نفس با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع راهنماییدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: word
حجم فایل: 264 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 98

پایان نامه روانشناسی بالینی بررسی اضطراب امتحان و عزت نفس با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی مقدمه معمولا همه ما قبل از امتحانات یا سایر رویدادهای مهم زندگی تا حدی دچار نگرانی یا تنش می شویم نگرانی اندک در عمل می تواند به ارتقای سطح انگیزه ما کمک کند معهذا نگرانی زیاد از حد ممکن است مشکل ساز شود به ویژه اگر در توانایی ما

قیمت فایل فقط 15,000 تومان

خرید

پایان نامه روانشناسی بالینی

بررسی اضطراب امتحان و عزت نفس با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی

 

مقدمه

معمولا همه ما قبل از امتحانات یا سایر رویدادهای مهم زندگی تا حدی دچار نگرانی یا تنش می شویم. نگرانی اندک در عمل می تواند به ارتقای سطح انگیزه ما کمک کند. معهذا نگرانی زیاد از حد ممکن است مشکل ساز شود به ویژه اگر در توانایی ما برای آمادگی و عملکرد در امتحانات اثر منفی بگذارد (عربگل،1387).

درجاتی از اضطراب امتحان در 30-20 درصد کودکان و نوجوانان دانش‌آموز دیده می‌شود. این موضوع در دختران شایع‌تر از پسران است.در تعریف اضطراب امتحان در ابتدا باید اضطراب طبیعی را از اضطراب غیرطبیعی و بیمارگونه افتراق داد.آنچه مسلم است درجاتی از اضطراب و استرس می‌تواند مثبت باشد و احساس تهییج و به دست آوردن یک فرصت را به فرد دست دهد. مثل استرسی که باعث می‌شود یک ورزشکار در موقعیت مسابقه بهتر از تمرین عمل کند، یا فردی در شغل جدید خود با انرژی و عملکرد بهتری کار کند.و یا یک دانش‌آموز در زمان امتحان دچار تهییج و اضطرابی می‌شود که تمرکز او را روی مطالعه افزایش داده و باعث می‌شود برنامه خود را منظم‌تر نماید و زمان خود را مدیریت بیشتری کند، در نهایت این اضطراب منجر به افزایش عملکرد فرد می‌شود. پس درجاتی از اضطراب لازم بوده و باعث بهبودی عملکرد ما می‌شود. این نوع اضطراب را تکلیف محور می‌گوییم. ولی زمانی که استرس و اضطراب منفی می‌شود، ما احساس می‌کنیم اوضاع از کنترل ما خارج است، تحت فشار هستیم و تمرکز خود را از دست داده‌ایم. اضطراب فوق منجر به ارزیابی شناختی منفی، عدم تمرکز حواس، واکنش‌های فیزیولوژیک نامطلوب و افت عملکرد شخص می‌گردد (عربگل،1387).

عزت نفس برای رواشناسان، مهمترین موضوع از جنبه های فردی، اجتماعی و روان شناختی است. بررسیها نشان می دهد بسیاری از مشکلات انسان امروزی از عدم عزت نفس و یا به عبارتی دیگر از پنداره نادرست و ناچیز شماری خود، ناشی می شود. چنین اندیشه ای ممکن است از طریق خانواده یا محیط و مهمتر از همه از تصورات شخص نسبت به خود پدید آید. چه بسیار هوشمندانی که غافلانه از خویشتن خویش بی خبرند و به کنه وجود خود ارج نمی نهند و در پی آنند که دیگران آنها را به منزلگاه رفعت و منزلت سوق دهند. مصیبت این شایسته گان آن است که وجودشان را با خداست و تصورات دیگران را داوری می کنند و به توانایی و کارآمدیهای واقعی شان بی توجه اند(محمدی،1385).

بیان مسأله

اضطراب امتحان اضطراب یکی از شایع‌ترین حالات روحی است که تقریباً در همه‌ی انسان‌ها در طول زندگی و به درجات مختلف بروز می‌کند. اضطراب امتحان نیز معمولاً با نزدیک شدن امتحانات در فرد نمایان می‌شود، به طوری که هر کسی در طول زندگی خود حداقل یک بار این احساس را تجربه کرده است. انسان دوست دارد هنگام ارزیابی و نقادی رفتارهایش بوسیله ی دیگران حداکثر امتیاز ممکن را کسب نماید. به همین دلیل هر زمان که در موقعیت امتحان یا آزمونی قرار می‌گیرد دچار اضطراب می‌شود،هر چند موضوع امتحان را بارها و بارها تمرین کرده باشد(انجمن مدرسن تهران ،1388).

 دانش‌آموزی که درسش را خوانده و یا فردی که برای استخدام باید در مصاحبه شرکت کند، گر چه می‌داند از او سوالات معمولی پرسیده خواهد شد اما با نزدیک‌تر شدن زمان امتحان مضطرب‌تر می‌شود. وجود اندکی اضطراب در انسان هم طبیعی و هم لازم است، ولی اگر از حد بگذرد برای او مشکل‌ساز خواهد بود؛ به طوری که با داشتن اطلاعات و مهارت کافی قادر نخواهد بود امتیاز لازم را کسب کند(انجمن مدرسن تهران ،1388).

 اضطراب امتحان نوعی خود مشغولی ذهنی است که با خود پنداره ی ضعیف و تردید فرد درباره‌ی توانایی‌های خود مشخص می‌شود و غالباً با شناخت منفی، عدم تمرکز حواس، واکنش‌های جسمانی نامطلوب و افت تحصیلی همراه است(انجمن مدرسن تهران ،1388).

عزت نفس یک احساس عاطفی و عشق و محبتی است که شخصی بر اساس ارزش و اهمیتی که برای خود قائل است نسبت به خود احساس می کند این احساس ظریف و دقیق معمولاً از دوران کودکی آغاز می شود و تحت تأثیر تربیت و فرهنگ و جامعه تقویت می شود و پس از گذشت سالها به یک احساس قوی و محکم مبدل می شود که تغییر آن بسیار دشوار خواهد بود این احساس به ما توانایی می دهد که علیرغم اشتباهات و شکستهایمان با اهمیت و با ارزش داشته و مورد قبول و تأئید قرار دهیم و با این قبول و تائید تشخیص دهیم که شخصاً قدرت داشته و می توانیم مسؤولیت اداره زندگی خود را به دست بگیریم کوپر اسمیت در تعریفی از همیت عزت نفس چنین بیان می کند که افراد برخوردار از عزت نفس بالا، افرادی هستند که با احساس اعتماد به نفس و بهره گیری از استعداد و خلاقیت خود به ابراز وجود می پردازندو به راحتی تحت تأثیر عوامل محیطی قرار نمی گیرند اعتماد به نفس یا عزت نفس تفاوت داشته و به عنوان یکی از پایه های عزت نفس به شمار می رود به صورتی که شاید بتوان بیان کرد که عزت نفس حد بسیار بالای اعتماد به نفس است.

 

 

 

فهرست مطالب

عنوان     صفحه

فصل اول: کلیات تحقیق

مقدمه     2

بیان مسأله            3

ضرورت اهمیت تحقیق        6

اهداف پژوهش:      8

هدف کلی :           8

اهداف جزئی         8

فرضیه های پژوهش:           8

تعریف نظری       9

عزت نفس            9

اضطراب امتحان    10

تعاریف عملیاتی     10

فصل دوم : ادبیات و پیشینه تحقیق

پیشینه پژوهش       12

مقدمه     13

عزت نفس            14

تعاریف عزت نفس  15

نظریاتی در مورد عزت نفس  17

عزت نفس از دیدگاه اسلام     17

ب:عزت نفس اجتماعی         18

واکنش و ارزیابی دیگران      19

ادراک خویشتن      20

مقایسه اجتماعی     21

شیوه های افزایش عزت نفس  23

مراحل رهایی ازاحساس عزت نفس پایین           27

روش های تربیتی موثر بر عزت نفس   34

عزت نفس و کودکان            36

روش های ایجاد کرامت در کودکان:     37

خودپنداره و عزت نفس         39

اضطراب امتحان    42

انواع اضطراب امتحان         43

ب) اضطراب ناتوان کننده     44

نشانه‌های اضطراب ناتوان‌کننده           44

اضطراب امتحان دو بعد دارد 45

علل اضطراب امتحان چیست 46

مقابله با اضطراب امتحان     48

مقابله با اضطراب  48

آمادگی برای امتحان            49

تغییر نگرش         49

عملکرد خوب در روز امتحان 51

راهبردهای پایه حین امتحان   52

کنترل اضطراب در حین امتحان         54

پس از امتحان        55

زمینه های پژوهش تحقیق     56

الف: تحقیقات خارجی          56

تحقیقات داخلی       58

فصل سوم: روش تحقیق

روش پژوهش        73

روش پژوهش        74

جامعه آماری         74

نمونه های آماری و روش نمونه گیری  74

روش جمع آوری اطلاعات    75

ابزار های پژوهش  75

روش تجزیه و تحلیل داده ها:  78

فصل چهارم :تجزیه و تحلیل داده ها 

بخش اول آمار توصیفی        80

بخش دوم آمار استنباطی       86

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری 90

بحث و نتیجه گیری 91

محدودیت های پژوهش         92

پیشنهادات            93

منابع:     94

 

 

 

قیمت فایل فقط 15,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی اضطراب امتحان و عزت نفس با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی , پایان نامه روانشناسی بالینی , بررسی اضطراب امتحان و عزت نفس با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی , بررسی اضطراب امتحان و عزت نفس با عملکرد تحصیلی


» نظر

بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افرا

بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم

بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالمدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 102 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 119

پایان نامه کارشناسی ارشد بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم مقدمه بیماریهای مزمن کلیوی از جمله بیماری هایی هستند که نه تنها سلامت جسمی بلکه ابعاد دیگر سلامتی را نیز به مخاطره می اندازند، از این رو، برنامه ریزی جامع برای این بیماران اجتناب ناپذیر می می نماید این بیماران در طیف وسیعی از

قیمت فایل فقط 20,000 تومان

خرید

[3]

قیمت فایل فقط 20,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم , پایان نامه کارشناسی ارشد , بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم , بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه , بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی , کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم


» نظر

بررسی رابطه اشتغال زن در رضایت از زندگی زناشویی

بررسی رابطه اشتغال زن در رضایت از زندگی زناشویی

بررسی رابطه اشتغال زن در رضایت از زندگی زناشوییدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: word
حجم فایل: 104 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 72

پایان نامه کارشناسی روانشناسی بالینی بررسی رابطه اشتغال زن در رضایت از زندگی زناشویی در شهرستان اردبیل مقدمه اجتماع در گستره خویش متشکل از نهادهای متعدد و کوچک و بزرگی است یکی از عمده ترین نهادهای اجتماعی که جانشین ندارد خانواده است که از دیرباز همزمان با خلقت بشر به شکل ابتدایی وجود داشته است

قیمت فایل فقط 15,000 تومان

خرید

پایان نامه  کارشناسی روانشناسی بالینی

بررسی رابطه اشتغال زن در رضایت از زندگی زناشویی در شهرستان اردبیل

 

 

مقدمه

 

اجتماع در گستره خویش متشکل از نهادهای متعدد و کوچک و بزرگی است. یکی از عمده ترین نهادهای اجتماعی که جانشین ندارد خانواده است که از دیرباز همزمان با خلقت بشر به شکل ابتدایی وجود داشته است.

به منظور شناخت خانواده می بایست تعریفی از آن ارائه کنیم.خانواده یک نهاد حقوقی است که بر پایه روابط ویژه ای میان حداقل یک زن و یک مرد موجودیت می یابد. زن و مرد باید با هم ارتباط ویژه ای داشته باشند که با آن زوجیت و پیوند زناشویی اطلاق می شود.(کارنگی،1383) رضایت زناشویی از جمله مفاهیمی است که در چند دهه ی اخیر مورد توجه بسیاری از روانشناسان و پژوهشگران قرار گرفته است اما از نظر قدمت تاریخی این موضوع در مباحثی که علما و فلاسفه و تربیت در گذشته داشته اند به چشم می خورند.ازدواج حاصل پیوند زناشویی زن و مرد است ازدواج و روابط زناشویی از عواملی است که میتواند بر هیجان خواهی تاثیر گذارد. سازگاری زناشویی دارای ابعاد مختلفی است :

روابط جنسی،روابط اجتماعی، اشتغال ، وضیعت مالی، مسائل مذهبی و ... .نقش دین و راهکارها آن به عنوان یک عامل مؤثر بر هیجان خواهی بسیارپر اهمیت است ، مطالعات انجام شده همه حاکی از آن است که می توان درگرو اعتقادات واعمال صالح واخلاقی پسندیده به یک آرامش روانی دست یافت وانسان معتقد را به یک انسان سر زنده وبشاش که همیشه در حال تلاش وتکاپوست در می آورد ، که همیشه در ارتباط با جامعه ی خود است و در هر زمینه فرهنگی ,اجتماعی و اقتصادی سعی بر آن دارد که با توجه به توانایی های خودش بهترین باشد ، واین خلاف عقیده ونظری است که افراد مذهبی را به عنوان انسانهای عبوس ومنزوی می شناساند که شاید ناشی از عملکرد نادرست ودیدگاه غلط بعضی از افراد مذهبی باشد که فکر کرده اند دیندار یعنی جدیت ورسمی بودن(مصدقی،1385) بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر اشتغال زنان بر رضایت از زندگی آنان می باشد .

 

فهرست مطالب

 

فصل اول

مقدمه     1

بیان مسئله            2

اهداف تحقیق        5

اهداف کلی           5

اهداف جزیی         5

اهمیت و ضرورت پژوهش    5

فرضیه تحقیق       6

تعریف عملیاتی متغیرها       6

رضایت زناشویی   6

اشتغال زن           7

فصل دوم

رضایت زناشویی   10

عوامل مؤثر در رضایت زناشویی        13

1-ابراز محبت و عشق زوجین به همدیگر          13

2-احترام به همسر  15

3-برقراری روابط اجتماعی   16

4-روابط جنسی     16

5- مسائل اقتصادی- اجتماعی 18

6- ارتباط با اقوام و اطرافیان  19

7- مسائل ارزشی عقیدتی و مذهبی      20

8- مزاج و شخصیت           21

مفهوم و هدف ازدواج           22

دلایل تمایل به ازدواج          26

خصوصیات زوجین رضامند  32

اشتغال زنان          34

اثرات اشتغال زن بر فرزندان 35

تأثیر اشتغال زن بر نقش پدر خانواده     39

تحقیقات مربوط به اشتغال زنان در داخل کشور    40

تحقیقات مربوط به اشتغال زنان در خارج از کشور            42

تحقیقات مربوط به رضایت از زندگی در داخل کشور         45

تحقیقات مربوط به رضایت از زندگی در خارج از کشور     46

فصل سوم

روش تحقیق          50

جامعه آماری         50

نمونه و روش اندازه گیری     50

روش نمونه گیری   51

ابزار پژوهش        51

روایی و اعتبار پرسشنامه      55

روش ارائه و نمره گذاری پرسشنامه     56

روش اجرا            58

فصل چهارم

یافته های توصیفی  60

یافته های استنباطی 66

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری 70

محدودیت پژوهشی  71

منابع و ضمائم       73

 

 

قیمت فایل فقط 15,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی رابطه اشتغال زن در رضایت از زندگی زناشویی , پایان نامه کارشناسی روانشناسی بالینی , بررسی رابطه اشتغال زن در رضایت از زندگی زناشویی در شهرستان اردبیل


» نظر
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >